Mogelijke huidreacties na laserontharen

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 om 15:04

We kennen allemaal het gezegde: "wie mooi wil zijn moet pijn lijden". 

Hoewel we er alles aan doen om de behandeling voor u zo comfortabel mogelijk te maken, kunt u toch na de behandeling te maken krijgen met huidreacties. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, deze symptomen zijn heel normaal en zijn een teken dat uw behandelingen werken en uw huid aan het verbeteren is. We leggen graag uit wat de tekenen zijn van een effectieve behandeling!

Roodheid na laserontharing

Na een laserbehandeling kan uw huid roze of rood van kleur zijn. Roodheid na een behandeling ontstaat doordat er veel warmte vrijkomt en bloedvaatjes zich even uitzetten. Deze roodheid is tijdelijk en de huid moet binnen 24 uur zijn normale kleur terug hebben.

Jeuk na laserontharing

Het is normaal dat de huid jeukt of licht prikt na de behandeling. Dit is een tijdelijke bijwerking die binnen 48 uur moet verdwijnen. Soms kan pure Aloë Vera (zonder parfum) ook jeuk verlichten, smeer er liefst geen geparfumeerde producten op, koelen mag altijd, vaak kan een histamine tabletje de klachten ook verminderen.

Zwelling na laserontharing

Zwelling kan optreden na behandelingen met hoge intensiteit, zoals bij een laserbehandeling. 

De zwelling is een tijdelijke 'blusreactie' van de huid en verdwijnt meestal binnen 1-7 dagen. Extra koelen met een schone coldpack uit de koelkast kan helpen om zwelling te verminderen, maar het beste is om de huid zelf zijn werk te laten doen.

Na de Laserbehandeling

Vooral waar dikke stugge haren zitten, kan wat irritatie ontstaan, niet krabben (littekenvorming), korstjes vallen vanzelf af. Zelden kan een allergische reactie optreden, dit na 6 tot 24u: een jeukend, vervelend prikkelend gevoel soms met rode bultjes tot zelfs 3-5 dagen na de behandeling, helaas komt dit een enkele keer voor, we adviseren dan Alhydran of een soortgelijke crème te gebruiken voor een goed herstel.

Alexandra Nouveau Beauty Schijndel

Even voorstellen

Ik ben Alexandra Meulderseigenaresse en laserspecialiste bij Nouveau Beauty in Schijndel.

Nouveau Beauty staat voor nieuwe schoonheid en omdat ik graag het best mogelijke resultaat voor al mijn klanten wil, ben ik erg selectief geweest en heb daarom gekozen voor de GentleLase Pro-U laser van Candela.  Met dit CE goedgekeurde medische lasersysteem kunnen we jou op het gebied van ontharing het best mogelijke resultaat bieden. De Gentlelase is een zeer geavanceerde laser, welke heel bekend is in Hollywood voor zijn uitstekende resultaten bij beroemde sterren, zoals Kim & Khloe Kardashian, Kylie Jenner en velen meer.

De behandelingen worden uitgevoerd door een gecertificeerd specialiste. De Gentle lase Pro-U is de krachtigste Alexandriet ontharingslaser ter wereld en kan zeer dunne, medium en dikke haren met pigment efficiënt behandelen met de huidtypes 1 tot en met huidtype 4.

Onze behandelingen hebben dan ook échte en uitstekende resultaten! Bij Nouveau Beauty ben je altijd verzekerd van een professionele, veilige en effectieve behandelingElke klant krijgt de beste persoonlijke begeleiding van de eerste intake tot de laatste controle.

Nog vragen? neem gerust contact op, ik beantwoord graag al je vragen.

Graag tot ziens bij Nouveau Beauty!