Wanneer mag je niet laserontharen?

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 om 15:52

In principe kunnen we bij Nouveau Beauty het hele jaar door laserontharen. Maar wist je dat er bepaalde situaties zijn waarin het beter is om even te wachten met deze behandeling, of misschien samen te kijken naar een andere oplossing?

We vertellen je in deze blog graag wanneer je beter geen laserbehandeling kunt ondergaan en waarom dat belangrijk is.

 

Eén van de belangrijkste momenten waarop we aanraden om niet te laseren, is tijdens je zwangerschap of borstvoedingsperiode. Dit is puur een voorzorgsmaatregel, omdat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de effecten van laserbehandelingen op het ongeboren kind of de zuigeling.

We willen geen enkel risico nemen als het om jouw gezondheid en die van je kindje gaat. Daarom adviseren we om te wachten met laserontharing tot na de borstvoedingsperiode, dit geeft tevens een beter resultaat ivm de hormonale schommelingen tijdens de zwangerschap.

Laserontharen en medicatie

Gebruik je bepaalde medicatie? Dan is het essentieel om dit te bespreken tijdens je consult/intakegesprek. Sommige medicijnen maken je huid gevoeliger voor licht en dit kan leiden tot bijwerkingen tijdens een laserbehandeling.

Denk bijvoorbeeld aan bepaalde antibiotica of hormoontherapieën. Ook als je een kuur ondergaat voor een huidprobleem, zoals isotretinoïne tegen acne, moet je tijdelijk stoppen met laseren.

Laserontharen en bepaalde huidaandoeningen

Heb je een huidaandoening zoals eczeem, psoriasis, Vitiligo of een andere actieve huidirritatie? Dan is het verstandig om dit eerst te bespreken met je specialist. Laserontharen kan deze aandoeningen soms verergeren.

Bij het eerste consult nemen we de tijd om jouw huid grondig te bekijken en een behandelplan op maat te maken. Als onze laserbehandeling niet geschikt is, zoeken we graag naar een alternatieve oplossing die wel bij je past.

Laserontharen en de (zon)gebruinde huid

Een mooie gebruinde huid kan prachtig zijn, maar het gaat helaas niet samen met onze laserbehandeling.

De laser werkt namelijk het beste wanneer er een groot contrast is tussen je huidskleur en de kleur van je haar. Daarnaast is de kans op bijwerkingen zoals pigmentverschuivingen groter bij een gebruinde huid.

Daarom adviseren we om minimaal 6 weken te wachten met de behandeling tot je natuurlijke huidskleur weer terug is, bij twijfel wordt er niet behandeld!

 

Denk je na over laserontharen, maar twijfel je of dit voor jou mogelijk is? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. We beantwoorden graag al jouw vragen.

Je kunt ons altijd bereiken voor een gratis en vrijblijvend consult, waarin we alle mogelijke opties bespreken en samen kijken naar jouw huidtype, medicatiegebruik en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de behandeling. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Alexandra Nouveau Beauty Schijndel

Even voorstellen

Ik ben Alexandra Meulderseigenaresse en laserspecialiste bij Nouveau Beauty in Schijndel.

Nouveau Beauty staat voor nieuwe schoonheid en omdat ik graag het best mogelijke resultaat voor al mijn klanten wil, ben ik erg selectief geweest en heb daarom gekozen voor de GentleLase Pro-U laser van Candela.  Met dit CE goedgekeurde medische lasersysteem kunnen we jou op het gebied van ontharing het best mogelijke resultaat bieden. De Gentlelase is een zeer geavanceerde laser, welke heel bekend is in Hollywood voor zijn uitstekende resultaten bij beroemde sterren, zoals Kim & Khloe Kardashian, Kylie Jenner en velen meer.

De behandelingen worden uitgevoerd door een gecertificeerd specialiste. De Gentle lase Pro-U is de krachtigste Alexandriet ontharingslaser ter wereld en kan zeer dunne, medium en dikke haren met pigment efficiënt behandelen met de huidtypes 1 tot en met huidtype 4.

Onze behandelingen hebben dan ook échte en uitstekende resultaten! Bij Nouveau Beauty ben je altijd verzekerd van een professionele, veilige en effectieve behandelingElke klant krijgt de beste persoonlijke begeleiding van de eerste intake tot de laatste controle.

Nog vragen? neem gerust contact op, ik beantwoord graag al je vragen.

Graag tot ziens bij Nouveau Beauty!

Lasersalon